Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει στα πρόσωπα που ζημιώθηκαν αποζημίωση λόγω θανάτωσης σωματικών βλαβών ή υλικών ζημιών από αυτοκινητιστικά ατυχήματα όταν:

 • Αυτός που υπέχει ευθύνη παραμένει άγνωστος. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν υπάρχει υποχρέωση αποζημίωσης λόγω υλικών ζημιών, εκτός αν προκλήθηκαν συγχρόνως και σωματικές βλάβες που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη, εφόσον έχει επιληφθεί αστυνομική αρχή και η περίθαλψη αυτή διήρκησε τουλάχιστον για χρονικό διάστημα πέντε ημερών σε δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιωτικό θεραπευτήριο.
 • Το ατύχημα προήλθε από ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Εξαιρούνται της υποχρέωσης τα πρόσωπα που επιβιβάσθηκαν με τη θέληση τους στο όχημα που προκάλεσε τη ζημιά, εφόσον το Επικουρικό Κεφάλαιο αποδείξει ότι γνώριζαν ότι το όχημα δεν ήταν ασφαλισμένο.
 • Ο ασφαλιστής πτώχευσε ή σε βάρος του εκτέλεση απέβη άκαρπη ή ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης ένεκα παραβάσεως νόμου.
 • Το ατύχημα προήλθε από ορισμένους τύπων οχημάτων ή ορισμένα οχήματα με ειδική πινακίδα κυκλοφορίας και των οποίων η ευθύνη δεν έχει καλυφθεί σύμφωνα με το άρθρο 2 του παρόντος. Στην περίπτωση αυτή το Επικουρικό Κεφάλαιο, το οποίο αποζημίωσε ζημία που προκλήθηκε από όχημα ειδικού τύπου ή ειδική πινακίδα κυκλοφορίας άλλου κράτους - μέλους, έχει δικαίωμα αναγωγής κατά του αντίστοιχου Επικουρικού Κεφαλαίου του τόπου συνήθους στάθμευσης του οχήματος.

ΚΑΛΥΨΗ ΥΛΙΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κάλυψη αυτή, η οποία παρέχεται σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια θα πρέπει να ισχύουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις.

 1. Tο ανασφάλιστο όχημα να είναι υπαίτιο του ατυχήματος.
 2. Η υπαιτιότητά του να αποδεικνύεται με έγγραφο της τροχαίας που έχει επιληφθεί στο οποίο έχει υπογράψει ο ιδιοκτήτης – οδηγός του ανασφάλιστου οχήματος.
 3. Η αποζημίωση μέσω της ασφαλιστικής σας εταιρείας δίνεται κατόπιν έγκρισης του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση ο ασφαλισμένος (αναίτιος) θα πρέπει να απευθύνεται απ΄ευθείας στο Επικουρικό Κεφάλαιο.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Δήλωση ατυχήματος
 • Άδεια κυκλοφορίας
 • Δίπλωμα οδήγησης
 • Δελτίο Συμβάντων Τροχαίας
 • Πραγματογνωμοσύνη
 • Τιμολόγια επισκευής

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Δ.Αεροπαγίτου κ Μακρή 1 , Τ.Κ. 11742
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 3327400
Fax: 210 3327426
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μείνετε πάντα ενημερωμένοι!
Εγγραφείτε στη λίστα μας